İzleyiciler

26 Şubat 2013 Salı

ÇOK BASİT EV PEYNİRİ YAPIMI

5 Kilo çiğ sütü kaynatıyorum,kaynamaya başladığında bir çaybardağı sirke ile kestiriyorum
2-3 dk daha kaynatıp,ocağın altını kapatıyor ve 15 dk kadar dinlendiriyorum.
dinlenen kesiği isteğe göre tuz ile buluşturup peynir bezine sımsıkı sarıyorum.üzerine sinop sahillerinden biri olan sarı kum dan aldığım çakıl taşı ile ağırlık olması için üzerine bırakıyorum.4 saat kadar bu şekilde kalıyor.sonra kesip dolaba.

                                          çok mükkemmel değil bakkaldaki gibi amma:))için de ne olduğu belli ev tuzu çin tuzu değil mesela.Bana basit geliyor yapımı artık alıştım bi 5 aydır falan yapıyorum kapıma kadar sütçü geldiği için.sizde okudunuz varmı yeni bi tarif yada tavsiyeleriniz...

5 yorum:

  1. Çok GUZEL ya illa taze sütle mi olcak yoksa kutu sütle de olur mu ? Kutu sütun zararlı olduğunu biliyorum ama burda taze süt bulma imkanım yok

    YanıtlaSil
  2. canım hiç denemedim ki neden olmasin 2kilo süt ile deneyebilirsiniz sirke yarım çay bardagi ile dene olmazsa biraz daha dökersin

    YanıtlaSil
  3. canım hiç denemedim ki.2kilo süt ile deneyebilirsin yarım çay bardagi ile dene olmazsa biraz daha dökersin

    YanıtlaSil
  4. blogumda var peynir tariflerim beklerim

    YanıtlaSil
  5. Ben yoğurt yaptım diye seviniyodum:)
    Sen peynir bile yapmışsın bravo sana:)
    Şöyle bir bakınca ben de yapabilirim sanki dedim, fırsat bulunca denicem inşAllah Semacım.
    Afiyet şifa olsun inşAllah.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...