5 Kilo çiğ sütü kaynatıyorum,kaynamaya başladığında bir çaybardağı sirke ile kestiriyorum
2-3 dk daha kaynatıp,ocağın altını kapatıyor ve 15 dk kadar dinlendiriyorum.
dinlenen kesiği isteğe göre tuz ile buluşturup peynir bezine sımsıkı sarıyorum.üzerine sinop sahillerinden biri olan sarı kum dan aldığım çakıl taşı ile ağırlık olması için üzerine bırakıyorum.4 saat kadar bu şekilde kalıyor.sonra kesip dolaba.
Çok GUZEL ya illa taze sütle mi olcak yoksa kutu sütle de olur mu ? Kutu sütun zararlı olduğunu biliyorum ama burda taze süt bulma imkanım yok
YanıtlaSilcanım hiç denemedim ki neden olmasin 2kilo süt ile deneyebilirsiniz sirke yarım çay bardagi ile dene olmazsa biraz daha dökersin
YanıtlaSilcanım hiç denemedim ki.2kilo süt ile deneyebilirsin yarım çay bardagi ile dene olmazsa biraz daha dökersin
YanıtlaSilblogumda var peynir tariflerim beklerim
YanıtlaSilBen yoğurt yaptım diye seviniyodum:)
YanıtlaSilSen peynir bile yapmışsın bravo sana:)
Şöyle bir bakınca ben de yapabilirim sanki dedim, fırsat bulunca denicem inşAllah Semacım.
Afiyet şifa olsun inşAllah.
Sevgilerimle..