İzleyiciler

3 Mart 2012 Cumartesi

Beyaz lahana dolması artık tepside

  • Küçük boy lahana
  • 200 gr kıyma
  • 2 kaşık silme pirinç
  • salça,baharat,sıvıyağ
  • 1 baş soğan
  • 1 çaybardağı su
  • Baharat


  • Lahanayı tuzlu suda haşlayıp üstten 2,3 yaprak ayırın
  • orta incelikte kıyın
  • orta boy borcama denk geliyor
  • 2 ye ayırın lahanayı aynı tepsi böreği gibi arasına iç harcı(ben biraz kaşar ve beyaz peynirde koydum tadı ayet güzeldi) dökelim
  • kalan lahanayı da üzerine enson ayırdığımız yaprakları örtelim üşümesin:)
  • Önceden ısıtılmış 200 derecede salçalı suyu az kalana kadar afiyetle..

6 yorum:

  1. Semacım, bu tarifinide aldım :)

    Ben artık zeytiyağlı lahana dolmasını sararak yapmıyorum, belki biliyorsundur... Dolma içini hazırlayıp kavuruyorum, ince kıyılmış ve hafif haşlanmış lahanaları harmanlayıp demliyorum, nefis oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyordum,bi bakarım.sizin tarife de eşim çok beğendi

      Sil
  2. canım ben geldim
    buda güzel fikir
    ellerine sağlık
    :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin lezzetim,setinde yorum bırakan ellerine sağllik

      Sil
    2. Çok güzel görünüyor, eline sağlık :) Kavanozları da bulmana sevindim, son halini merakla bekliyoruz!

      Sil
  3. firinda dolma ? sen bir dahisin sema denicem insallah :))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...