Beyaz lahana dolması artık tepside
- Küçük boy lahana
- 200 gr kıyma
- 2 kaşık silme pirinç
- salça,baharat,sıvıyağ
- 1 baş soğan
- 1 çaybardağı su
- Baharat
- Lahanayı tuzlu suda haşlayıp üstten 2,3 yaprak ayırın
- orta incelikte kıyın
- orta boy borcama denk geliyor
- 2 ye ayırın lahanayı aynı tepsi böreği gibi arasına iç harcı(ben biraz kaşar ve beyaz peynirde koydum tadı ayet güzeldi) dökelim
- kalan lahanayı da üzerine enson ayırdığımız yaprakları örtelim üşümesin:)
- Önceden ısıtılmış 200 derecede salçalı suyu az kalana kadar afiyetle..
Semacım, bu tarifinide aldım :)
YanıtlaSilBen artık zeytiyağlı lahana dolmasını sararak yapmıyorum, belki biliyorsundur... Dolma içini hazırlayıp kavuruyorum, ince kıyılmış ve hafif haşlanmış lahanaları harmanlayıp demliyorum, nefis oluyor :)
Bilmiyordum,bi bakarım.sizin tarife de eşim çok beğendi
Silcanım ben geldim
YanıtlaSilbuda güzel fikir
ellerine sağlık
:)))
Hoşgeldin lezzetim,setinde yorum bırakan ellerine sağllik
SilÇok güzel görünüyor, eline sağlık :) Kavanozları da bulmana sevindim, son halini merakla bekliyoruz!
Silfirinda dolma ? sen bir dahisin sema denicem insallah :))
YanıtlaSil