- 3 Kilo süt
- Maya(gene ev yoğurdu ile,hazır yoğurt mayası güzel tutmuyor uzuyor. BİM'in DOST Yoğurdu en yakın sonucu veriyor)
- Her kiloya bir kaşık maya(fazla maya ekşi yoğurt yaparmış)
- Kaynamış yoğurda serçe parmağı testi uygulanır daldırın parmağı:)7 ye kadar sayın dayanabiliyorsanız.maya vermeye hazır olur.
- Dualarla veriyorum mayamı,Hz aişe anamızın eli ile deyip taş yoğurdum taş diyorum içimden(annem öyle yapardı da:))
- Güzel karıştırıp kapağı kapalı vaziyette önce sofra bezine sonra bilumum sıcak herşeye sarın
- Ben kızımın çift kişilik koltuğuna oturtuyorum paşaları üzerine de yastık sonra battaniye (gene kızımın)2,5 saat kapalı 2 saatte üzeri açık kapağı da açık soğutuyorum sonra dolaba soğuyunca sizin olsun.AFİYETLE..
İzleyiciler
14 Aralık 2011 Çarşamba
BİR SÜTÜN YOĞURT OLUŞU:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder