Gaziantep yöresinin meşhur Oruk kebabı. normalde kıyma ile yapılıyor ama ben tavuk kıymasıyla denedim. Böylede güzel oldu
Oruk Kebabı (Bulgurlu Köfte) için gerekli Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (Rondoda çektim)
1 adet kuru soğan (rendelenmiş suyu sıkılmış)
2 diş sarımsak (Rendelenmiş)
2 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber, Kırmızı biber
1 çay bardagı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Oruk Kebabı (Bulgurlu Köfte) Yapılışı
Bütün malzemeleri yoğurup, dolapta yarım saat dinlendirdim.
Elimle sıkarak çöp şişlere geçirip şekillendirdim.
Sıvı yağda koyduğum tavada kızarıncaya kadar kızarttım.
dillere destan oldu blog arkadaşlarından birinden aldım ancak sırası geldi...
Çok güzel görünüyor..Elinize sağlık,hayırlı bayramlar:)
YanıtlaSilsağolun.hayırlı bayramlar..
Silsiten teman ne güzel olmuş canım ay kebapta öyle iftara çok var ama içim ezildi:)
YanıtlaSilmutlaka deniycem bunu güzelim teşekkür ederim
arada banada ugra olur mu?:))
http://mavisofra-buzdanhayaller.blogspot.com/
teşekkürler sevgili değmesin yağlı boyanın hediyesi bununla ilgili bi post hazırlıyacağım en kısa zamanda..
Silsema abla çok güzel görünüyo gerçekten bende deneyim inşallah ama köftelik bulguru hiç ıslatmadan direk içine mi koydun?içinde çıtır çıtır kalmadı mı bulgurlar?o kısmını pek anlamadım :/ beni bi aydınlat :) sevgiler...
YanıtlaSilesra bekleyınce bulgurlar şişiyor tatlım kuru ekle..kesin demne çok güzel oldu..
Silellerine sağlık
YanıtlaSilçok hoş görünüyor
ii bayramlar
teşekkürler.kesin deneyin derim
SilGörüntü nasıl da iştahımı kabarttı, hemen aldım tarifi Semacım :)
YanıtlaSilafiyet olsun efendim.bende özledim yapsam mı ki:))
YanıtlaSil